Дебют за Lamborghini SCV12: V12 без турбо, аеродинамика на кола от GT3


23 Jun 2020

Lamborghini само преди няколко дни каза, че няма намерения да присъства на големи автомобилни салони от тук нататък. Това звучеше като подготовка за липсата на нови продукти в близко бъдеще, но реалността се оказа друга. Ей така, от нищото, италианците избухнаха с една от най-бруталните си коли.

Тя носи името Squadra Corse или съкратено SC. Под капака й работи най-мощният V12 мотор, правен някога в Сант’Агата Болонезе - обещават ни 830 к.с. Но не там е най-голямата магия.

Колата има ненормална аеродинамика, по-точно - по-силно притискане към пътя при висока скорост от състезателен автомобил от клас GT3. Като казахме състезателна кола, трябва да уточним, че SCV12 ще може да се ползва само на писта. В смисъл, погледнете ниските спойлери - ще е интересно дали изобщо ще може да се движи по писта като Нюрбургринг.

На този етап, това е всичко, което знаем. От Lambo обещават пълен дебют по-късно през лятото, когато ще разберем производствената бройка и цената. Каквито и да са обаче, имаме чувството, че вече е твърде късно да подадете документи за бройка - най-вероятно всички са разпродадени още на картинка.

Първородната Godzilla!