BMW показа как тества M3 на “Ринга”. Не го жа́ли!

  • Галерия с шест кадъра от видеото Галерия с шест кадъра от видеото

26 Jun 2020

Производителите рядко вдигат покривалото от новите си модели, преди да бъде изпипан и последният детайл. BMW, за разлика от повечето си конкуренти, предпочита да прави “папарашки” снимки и видеа, преди това да успеят да направят истинските папараци. Благодарение на това получаваме достъп до новото 6-минутно клипче на компанията, в което е обхванат целият сложен процес по финалните настройки на окачването на новото M3. Мястото на тестовете, естествено, е изпитателният център на BMW M на “Нюрбургринг”. Освен по дългата конфигурация на знаменитата писта тестовите пилоти карат предсерийните прототипи също по пътищата и магистралите край планината Айфел, за да могат инженерите да съберат максимално прецизни данни за поведението на колата в нормални и пистови условия. 

 

Така новото M3 G80 ще получи идеално съчетание между комфорт при продължителни пътувания и твърдост за пистово управление. Не на последно място инженерите на BMW за първи път настройват системата xDrive за работа в M3, което си е сериозна задача.

Във видеото се потвърждава информацията, че M3 ще се предлага със задно и с двойно предаване. Очаква се версията със задно да може да се поръча и с 6-степенна механична кутия, но със сигурност ще има и вариант с 8-степенен автоматик. Вариантът с xDrive ще идва само с автоматик. 

Всички варианти на M3 ще се задвижват от редовия 6-цилиндров двигател S58, познат ни от X3 M и X4 M. Мощността му ще бъде 480 к.с., а във версията Competition - 510 к.с.

Очаква се официалната премиера на M3 да се случи най-късно през септември, а началото на серийното производство е предвидено за ноември.

 

Първородната Godzilla!