Това Lamborghini е мощно 4000 к.с. Има два V12 двигателя… MAN

  • Галерия с 20 снимки. Галерия с 20 снимки.

01 Jul 2020

Ъъъм, такаааа. Lamborghini, което всъщност е яхта, но не точно Lamborghini, макар че… е. Задвижвано от не един, а два V12 мотора, които обаче… не са на Lamborghini, а на MAN. Обясняваме.

Името на проекта е Tecnomar for Lamborghini 63 и е на практика моторница чиито дизайн e вдъхновен от Countach и Miura, проектирана от италианската корабостроителница Тhe Italian Sea Group. Стоповете са интерпретация на тези на концептуалното Lambo Sián FKP 37, a името номерът от името на лодката е двузначен: идва от дължината ѝ във футове, което прави 19,2 метра, както и от 1963-та, годината на основаване на Lamborghini.

Масата на шикозния плавателен съд е 24 тона, а тягата идва от два V12, които обаче нямат нищо общо с агрегата в, да речем, Aventador. Моторите са на немския производител MAN и генерират по 2000 коня, което означава обща мощност от 4000 к.с. По официални данни Tecnomar for Lamborghini 63 ще развива 60 възела, което означава малко над 110 км/ч.

Изпълнението на всеки съд ще бъде индивидуално, както може да се досетите при такъв тип поръчки. Всички обаче ще идват с волан, като при автомобилите и дизайн на контролните дисплеи, също като при… колите. Разгледайте галерията, споделете дали ви допада лодката, след което може да клинете тук долу. На тази Riva Aquarama, която е била на Феручо Ламборгини, сега е с два 5,5-литрови V12 мотора, а единият работи в обратна посока

Лукс от Китай!