Audi извади e-tron S и e-tron S Sportback с почти 1000 Нм

  • Галерия със 17 снимки Галерия със 17 снимки

02 Jul 2020

Инженерите на Audi са готови с версиите S на своите e-tron и e-tron Sportback. Това ще са първите масови електромобили с три мотора, съобщава Audi. Доколкото продукт с цена около 100 хил. евро може да се нарече масов.

Третият електромотор увеличава мощността на общо 503 к.с., а въртящият момент достига 973 Нм, макар и за кратки “ритници” - за не повече от 8 секунди. Това прави възможно ускорение до 100 км/ч за 4,5 секунди и максимална скорост от сравнително скромните 209 км/ч.

 

Трите мотора се захранват от батерия с капацитет от 95 кВтч, осигуряваща до 360 км с едно зареждане. Тъкмо колкото от София до едното от двете предпочитани напоследък морета…

Задните електромотори си имат по едно колело за всеки, докато предният се включва само при необходимост от повече сцепление или пълна мощност. Механичен диференциал отзад липсва, всичко се гради на електрониката. Задните електромотори са идеални за контролиран дрифт, съобщава Audi. Звучи супер!

Двете нови S-ки стъпват на пневматично окачване, което мести колата с до 76 мм нагоре. Стандартните джанти са 21-инчови, но скоро ще има и 22-ки. Самата каросерия е с 50 мм по-широка и приютява сериозен дифузьор.

 

Лукс от Китай!