Базовото Audi R8 V10 отива в историята с това Limited Edition изпълнение

  • Галерия с 5 изображения. Галерия с 5 изображения.

20 Jul 2020

„Вижда му се края“. Обикновено използваме тази реплика, когато наближава края на нещо неприятно, но в случая е точно обратното. Защото Audi R8 е мноооооого приятна кола, меко казано, с един от малкото останали атмосферни V10 мотори. За голямо съжаление обаче актуалното поколение на R8 ще си остане и последното с такъв, а краят му наближва. Показателно за което е решението на Audi да спре да предлага по-маломощната версия на R8, оставяйки на пазара само топ версията V10 performance със 620 к.с.

Лебедовата песен на по-достъпното изпълнение се казва Audi R8 V10 quattro Limited Edition. Двигателят му е 5,2-литровия FSI V10 с мощност 570 к.с. и 560 Нм максимален въртящ момент, като с ‘Limited Edition’ идват неща, които досега не са се предлагали за това изпълнение.

Като например карбоновата стабилизираща щанга при предното окачване, спестяваща около 2 кг. Серийно е и магнетореологичното активно окачване Magneride и активното кормилно управление, доплащащи се дори при топ версията performance. В цената на колата са включени също карбоновия екстериорен пакет, спортната изпускателна система и фрезованите 20-инчови джанти.

Цветовете също са специални. Audi ще произведат само 15 броя купета R8 V10  quattro Limited Edition в ‘Mugello Blue’, 5 броя в ‘Avus Silver’ и още 5 в ‘Sonoma Green’. В лимитираното издание ще може да се купи и Spyder, само 5 броя, всичките в ‘Mugello Blue’.

Първородната Godzilla!