Новият Aventador SVJ Xago е вдъхновен от… буря на северния полюс на Сатурн

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки
  • Хексагонната буря на Сатурн Хексагонната буря на Сатурн

21 Jul 2020

Всички знаем, че дизайнерите на Lamborghini са луди на тема шестоъгълници. Хексагоналната им мания обаче напоследък е заела толкова сериозни размери, че се простира отвъд рамките на нашата планета. Поне това е официалното обяснение на компанията от Санта Агата, когато разказва откъде идва името и вдъхновението за новата ограничена серия. Aventador SVJ Xago е вдъхновен от гигантската (дълга е близо 30 хил. км) шестоъгълна буря на планетата Сатурн. И не, не си измисляме!

Колата всъщност не се отличава технически от останалите Aventador SVJ - задвижва се от 6,5-литров V12, който произвежда точно 770 к.с. и 720 Нм. Един от последните атмосферни V12 в серийното автомобилостроене.

Lambo ще произведе само десет екземпляра от Xago, така че неговите сатурнови шестоъгълници ще си останат доста рядка гледка.

Всъщност целият шум се дължи на желанието на Lamborghini да ви обърне внимание, че вече програмата за индивидуализиране Ad personam може да се използва и онлайн. Следователно може да поръчате хексагони от карбон, вдъхновени от Сатурн, Марс и Венера или плоската Земя, само с няколко клика на мишката… Според компанията 50% от всички произведени Lamborghini-та идват с индивидуални екстри, избрани с помощта на въпросната програма Ad personam.

С други думи - очаквайте розови, златни и всякакви безумни комбинации от цветове за Aventador, Huracan и Urus.

 

Много практичен и интересен!