Cadillac Lyriq е електрически SUV с 33-инчов дисплей, вместо табло

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

07 Aug 2020

Извитият течно-кристален панел с диагонал 33 инча е впечатляващ. Cadillac полагат доста усилия да наложат големи LCD площи в колите си, с което да поставят моделите на конкурентите си в позиция „Ами, нашият е по-малък“… В прессъобщението пише ‘highest pixel density available in the automotive industry’ или с най-голяма плътност на пикселите, както и с възможност за възпроизвеждане на над 1 милиард цвята. Винаги сте искали такъв, нали?

Окей, Lyriq е концепция, но вижте салона на новия Escalade. При това ел. концепция, базирана на следващото поколение електрическа платформа на GM. От щатския гигант казват, че акцентът при нея е големия пробег – все пак всички гледат първо него -, както и способностите за зареждане и възможността за различни нейни деривати.

Cadillac Lyriq може да измине над 300 мили (480 км) с едно зареждане, като последното става с „темпове“ от над 150 кВт. Задвижването е на четирите колела, но платформата позволява и версии само със задно.

Батерията е от последно поколение с никел-кобалт-магнезий-алуминий химия, с акцент в намаляване на използването на втория елемент. GM казват, че техните специалисти са успели да намалят съдържанието на кобалт в тази батерия съд 70%. Капацитетът ѝ е 100 кВтч.

По отношение на системите за подпомагане на водача, Lyriq също е космос. При него е налична т.н. Super Cruise3 система за автономно шофиране, възможно по над 200 000 мили магистрали, казват от Cadillac. Какво обаче мислите за дизайна на тази концепция? И въобще, за това че марката също отива към… тока?

Много практичен и интересен!