Audi S3 е жълт хотхеч с 310 коня

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

11 Aug 2020

Audi току-що извади новото поколение S3. Горещият хеч (може да го поръчате и като седан) идва в ролята на най-бързото Audi A3, поне до появата на RS 3. Задвижването е поверено на 2-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор с 310 к.с. и 400 Нм, който - благодарение на 7-степенен автоматик S tronic - ускорява до 100 км/ч за 4,8 секунди и достига максимална скорост от 250 км/ч.

Колата е по-близо до асфалта с 15 мм спрямо стандартното A3, може да се поръча и спортно окачване S Sport, което не променя тази височина, но осигурява повече твърдост. Спирачките също са съобразени с нарасналите възможности за ластици.

Дизайнът е близък до този на стандартните A3, но огромната предна решетка определено прави силно впечатление. Затъмнените задни светлини, чаровния дифузьор и четирите ауспухови накрайника допълват дизайнерските елементи, с които Audi се извинява, че ви взима 46 хиляди евро за компактна кола. О, щяхме да забравим джантите - стандартно те са 18-инчови, но срещу доплащане се предлагат и стилните 19-ки от снимките.

Интериорът блести с нови спортни седалки, алуминиеви (или дори карбонови) апликации и волан с равна долна част. Предлагат се обичайните за Audi електронни глезотии, между които възможност за отключване на колата с телефон с Android.

 

Много практичен и интересен!