Ram 1500 TRX е брутален. Най-хубавото? Ще се продава и в Европа


18 Aug 2020

Войната на пикапите в САЩ продължава с пълна сила. Ford F-150 Raptor най-накрая си има директна конкуренция в лицето на чисто новия Ram 1500 TRX. Брутален пикап с Hellcat мотор и над 700 конски сили мощност.

Преработките спрямо стандартен 1500 са множество - започва се, разбира се, с 6,2-литровия V8 и се преминава през окачването, спирачките, външния вид, интериора и на практика всичко. Най-хубавата новина обаче е, че пикапът ще се продава и в Европа.

На нашия континент има една фирма с името AEC Europe, която се занимава с официален и легален внос на модели на Ram и Dodge. В момента от компанията са заети с преминаване на различни емисионни тестове за новия пикап и обещават, че още през декември ще могат да доставят бройки на клиенти. И то със заводска гаранция и всичко останало.

Засега не знаем каква ще бъде цената. В САЩ тя започва от малко под 70 000 долара и може да надхвърля кота 100 000. Проверихме съвсем ориентировъчно и колко ще бъде данъкът на пикапа, ако получи Евро 6 категория и бъде регистриран в София - точно 1000 лева.

Лукс от Китай!