Toyota Land Cruiser е малко по-мощен за 2021-ва

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

01 Sep 2020

Което е много добра новина и, както може да потвърди нашият главен човек зад Dizzy и притежател на вече трети LC, Спас – доста необходима. Винаги сме били фенове на пословичната здравина, проходимост и чар на модела, но бяхме разочаровани от даунсайзинга и смяната на 3-литровия 4-цилиндров 1KD-FTV дизел с 2,8-литровия 1GD-FTV.

Toyota явно са послушали клиентите си или вътрешния си глас, защото обновлението на модела за 2021-ва включва и повишение на мощността. Моторът остава 2,8-литровия, но вече с 200 к.с. и 500 Нм – 23 к.с. и 50 Нм допълнително. Може да не ви звучат особено много, но са се отразили доста добре на динамиката на големия автомобил, поне ако съдим по данните за ускорение.

Спринтът от 0-100 км/ч вече трае 9,9 секунди, също не звучат впечатляващо, но това е подобрение със, забележете, 3 секунди спрямо модела преди фейслифта. Същевременно Toyota обещават и спад в средния разход с 0,3 л/100 км или консумация от 7,4 л/100 км. Или реална около 11 в града.

Промени има и в т.н. свързаност – вече има Android Auto и AppleCar Play, ура! Мултимедийната система е с по-добра резолюция, по-мощен процесор и съответно, реагира доста по-бързо казват японците. Моделът е по-сигурен благодарение на добавените ‘Toyota Safety Sense’ системи в това число и Pre-Collision System (PCS) с функции за разпознаване на пешеходци и велосипедисти. Круиз конторлът пък вече е адаптивен.

По отношение на визуалните промени, те са минимални. И Toyota яхват модерната вълна на „черните пакети“ и предлагат автомобила с… ‘Black Pack’, изразяващ се в черна решетка, стопове и джанти.

Първородната Godzilla!