Новото Audi Q2 идва с предница вдъхновена от… Sport Quattro

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

01 Sep 2020

‘The radiator grille and the hood that are reminiscent of the Audi Sport quattro’ пишат в прессъобщението за новото Audi Q2, което идва четири години след появата на първото поколение. Новата кола е дълга 4,21 метра, с няколко мм повече отпреди, като широчината и височината са същите.

Дизайнът? Виждате какво казват от Audi, както и снимките от подробната галерия. Автомобилът изглежда свеж, а фаровете серийно са LED, като опционално могат да бъдат и характерните за марката Matrix LED. Гамата от колела пък започва от 16-инчови и продължава до красивите 19-ки от галерията.

Които не биха одобрили излизането извън пътя. От Audi посочват клиренс от 15 см и ‘light off-road’, благодарение и на офроуд режима интегриран в системата за стабилност. Ако вземете колата със спортно окачване, клиренсът намалява с 10 мм.

Вътре виждате типични ‘Audi’ форми, малки фуги, яки седалки, т.н. ‘Digital Cockpit’ с размер 12,3 инча, както и 8,3-инчовия „изскачащ“ дисплей на Audi MMI мултимедията.

По отношение на двигателите, моделът дебютира само в една единствена версия: 1.5 TFSI със 150 к.с. и 250 Нм, мотор познат ни също от Golf, Octavia и други VAG автомобили. При Audi Q2 казват, че харчи средно едва 5,4 л/100 км, а вариантите за скорости са 6-степенна механична или 7-степенна DSG.

Разбира се по-нататък гамата ще се разшири с още TFSI и TDI мотори, като базовата цена в Германия за 1.5 TFSI ще бъде 25 хил. евро. Естествено ще видим и SQ2 с 2.0 TFSI и 300 или малко повече коня.

Първородната Godzilla!