Фетел ще кара за Aston Martin догодина, Перес ще си търси отбор

  • Символичен жест между Фетел и Перес. Кадърът е от миналата година Символичен жест между Фетел и Перес. Кадърът е от миналата година
  • Милиардерът Лорънс Строл, собственик на Racing Point и Aston Martin. От 2021 отборът във Формула 1 ще се казва Aston Martin, но отново ще си купува техника от Mercedes Милиардерът Лорънс Строл, собственик на Racing Point и Aston Martin. От 2021 отборът във Формула 1 ще се казва Aston Martin, но отново ще си купува техника от Mercedes
  • Серхио Перес Серхио Перес

10 Sep 2020

Слуховете се потвърдиха. Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел ще заеме мястото на Серхио Перес в отбора на Racing Point. Както е известно екипът от догодина ще се казва Aston Martin, макар двигателите и по-голямата част от техниката както сега, така и през 2021 да идват от Mercedes. Съотборник на Фетел в Aston Martin ще бъде Ланс Строл, който е син на собственика на отбора Лорънс Строл. Макар доскоро да минаваше за мамино синче, или по-точно за бащино синче, Строл тази година прави феноменален сезон, като в момента е четвърти в класирането при пилотите с 57 точки, 15 от които от подиума на “Монца” в неделя. За сравнение Перез има 34 точки (но и две пропуснати състезания заради заболяването си от коронавирус), а Фетел - едва 16 точки в най-слабия си досега сезон с Ferrari.

Aston Martin не съобщава продължителността на договора с 33-годишния Фетел, но се очаква той да е за три години. Макар в последните години да не успя да стигне до титла с Ferrari, Фетел остава един от най-успешните пилоти във Формула 1 с четири титли и 53 победи. Повече спечелени състезания имат само Хамилтън и Шумахер. Въпреки това Ferrari реши, че повече няма да има нужда от услугите на германския пилот, което предизвика вълна от пилотски рокади преди началото на новия сезон. От началото на 2021 съотборник на Шарл Льоклер във Ferrari ще бъде Карлос Сайнц.

Серхио Перес призна, че в момента единствената му цел е да остане в спорта, като се надява новите правила (от началото на сезон 2022) да разместят пластовете и да направят по-малките отбори по-конкурентоспособни.

 

Първородната Godzilla!