Hyundai i20 N Line е спортен отвън и стандартен под дрехите


30 Sep 2020

Да, заглавието ни е малко странно, но пък е самата истина. Наскоро говорихме за ST-Line на Ford и, както разбрахме, концепцията е визията да е спортна, но техниката под ламарините да не е твърде спортно ориентирана. Идеята не е нова за индустрията и по нея луднаха почти всички производители - включително и Hyundai.

Там серията носи името N Line и току-що получи нов член. Става дума за i20 N Line, който е доста наперен отвън. Двуцветна каросерия, 17-цолови джанти и двоен накрайник на изпускателната система. Пакетът изглежда доста добре и, по нашето скромно мнение, не е прекален.

Проблемът, ако изобщо може да се сметне за такъв, се крие под капака. По подобие на другите такива серии от мейнстрийм производители, при i20 N Line работят стандартните агрегати. Това са 1.2 атмосферка и турбо 1.0 с мощност в диапазона от 85 до 120 к.с.

Продажбите на модела започват от пролетта на следващата година. С доста по-голямо нетърпение ще очакваме лансирането на i20 N (разликата е, че няма Line), който се очаква да има около 200 к.с.

Лукс от Китай!