Aston Martin започна тестове на 12-цилиндровия Speedster

  • Няколко снимки от тестовете, последвани от снимки на концептуалната кола, показана през март. Разликите са минимални. Няколко снимки от тестовете, последвани от снимки на концептуалната кола, показана през март. Разликите са минимални.

08 Oct 2020

Половин година след премиерата Aston Martin започна шосейни тестове на една от най-лудите си коли. V12 Speedster ще бъде продаван в ограничена серия, като силно се надяваме готовите коли да включват и супер готиния черен цвят на тестовия модел тук.

За щастие серийната кола изглежда почти същата като изумителния концептуален модел, който видяхме през март. Aston смята да продължи с ударното темпо и първите коли да са при колекционерите, платили по 800 хил. евро, през пролетта. Компанията предвижда да произведе общо 88 броя от карбоновата стрела, задвижвана от 5,2-литров битурбо V12 със 700 к.с. и 752 Нм. Ускорението до 100 км/ч се случва за 3,5 секунди, а максималната скорост е 300 км/. Само си представете мухите, които се размазват по каската ви при 300 км/ч!

 

Лукс от Китай!