Mitsuoka Buddy е откачена Toyota RAV4 с физиономия на Chevy от 80-те

  • Галерия с 8 изображения. Галерия с 8 изображения.

04 Nov 2020

Японският производител на автомобили Mitsuoka е предвидим колкото… ходовете на правителството ни за справяне с „онзи“ проблем. В действията на марката няма абсолютно никаква логика, никаква последователност, сякаш всеки следващ техен модел се решава след 12 ч. на по няколко литра саке. „Начи, що да напраим наш Корвет!? Ще вземем някоя малка колица, наше производство, че е по-удобно, и ууутре действме! Мошдае... Мазда Мхикс 5...“

Точно такъв бе най-новият им проект, за който писахме през октомври 2018-та. Кликнете тук на оранжевите букви или на снимката долу за него. Новата им кола е не по-малко шантава. Казва се Mitsuoka Buddy е базирана на актуалното поколение Toyota RAV4.

Но дизайнът е… уникален, да го наречем, отново с дъх на Америка. Предницата видимо е повлияна от щатските пикапи от 80-те, перпендикулярни форми и много хром. Отстрани виждаме класически джанти и ‘ BFGoodrich All-Terrain T/A’ гуми, които също са класика. Отзад? Там виждаме стопове в стил Cadillac CTS и още плоскости.

Задвижването? За съжаление не е някой 6-литров V8-мак, а техниката на Toyota за модела: тоест, 2-литров бензинов мотор или хибридната версия с 2,5-литровия мотор и двойно предаване. Все още няма снимки на интериора, нито колата присъства в официалния сайт на марката, но ентусиастите и желаещите да се отличават, могат да поръчат своето Buddy от 26-ти ноември, в Япония разбира се.

Лукс от Китай!