Renault пусна две нови баничарки едновременно


12 Nov 2020

Да, да - ясно е, че това далеч не са най-горещите модели на френската марка, но пък са важни. Чрез тях и подобни от други марки си набавяте на практика всички покупки, ежедневно, по целия свят.

И да - нарочно използваме множествено число. Причината е, че Renault изкара едновременно два лекотоварни автомобила. Единият носи името Kangoo и е малко по-луксозен. Другият се казва Express и на практика е почти изцяло различен автомобил, за който подозираме, че се базира на стара платформа.

И двете баничарки, както сме свикнали да им викаме тук, ще се предлагат и в пътнически, и в товарни версии. Ще има двигатели на бензин, дизел и само на ток. Каква точно ще бъде разликата в цената, засега не е ясно, но се предвижда Express да се появи на развиващите се пазари, докато Kangoo ще е за по-богатите страни.

Кой ще видим у нас? Засега е трудно да кажем, но имайки предвид изключително доминиращото присъствие на Dacia в този сегмент, можем спокойно да предположим, че само Kangoo ще стъпи на родна земя. Express просто би създал условия за излишен канибализъм в продажбите на групата.

Първородната Godzilla!