Porsche Vision Renndienst е аеродинамичен бус с шофьорска позиция, като в МcLaren F1

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

16 Nov 2020

Porsche Vision Renndienst или Porsche Vision Race Service, както го превеждат самите немци в официалното прессъобщение, е концепция. Тоест, прототип от 2018-та, не показван досега, който има и всички шансове да… си остане само студия. Но доста интересна и носеща духа на легендарния класически сервизен VW ван.

Освен, че е Porsche и че е бус, в Renndienst има още няколко любопитни неща. Като например, че шофьорската седалка е разположена в средата, като в McLaren F1. За разлика от британския суперавтомобил от 90-те обаче, средната седалка на каращия е самостоятелна. Пасажерите седят отзад и също виждат пътя подобаващо, именно поради свободното полезрение напред.

Интересна е и платформата, която е чисто електрическа. Батерията и моторите са разположени в пода, което отваря повече пространство за интериора, за хората вътре и багажа, който би следвал да представлява резервни части и инструменти за състезателните коли на Porsche.

Разгледайте галерията, след което може да кликнете на това Porsche 911 Safari Concept, което също е част от наскоро разкритата селекция от не показвани до този момент разработки на марката.  

Много практичен и интересен!