Ето го новото Audi SQ2

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

17 Nov 2020

Audi обнови компактния си SQ2. Както виждате, дребосъкът идва с нова предница с по-внушителна решетка, диодни светлини (вече стандартни за всички версии, матричните идват срещу доплащане) и някои симпатични алуминиеви детайли, като корубите на огледалата.

В интериора също откриваме по-богато оборудване. Автоматичният климатик и многофункционалният волан са стандартни. Срещу доплащане получавате пълния набор от дигитални възможности, които Audi предлага, включително превръщането на колата в Wi-Fi точка, безжично зареждане за телефон и пълният набор системи за безопасност и подпомагане на шофьора. Това включва новия интелигентен круиз контрол, който добавя щипка автономност при движението по магистрала.

Задвижването не е променяно, но не е и било необходимо. 2-литровият TFSI със своите 300 к.с. и 400 Нм се чувства чудесно в компанията на 7-степенния S tronic и не среща особени трудности с тежащото 1510 кг зверче. Ускорението до 100 км/ч се случва за отличните 4,9 секунди по пътя към електронното ограничение на 250 км/ч.

В Германия новото SQ2 идва с цени от 45 700 евро.

 

Първородната Godzilla!