Това е новото Subaru BRZ. Вече е с по-мощен 2,4-литров боксер с 228 коня

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

20 Nov 2020

Новото Subaru BRZ е със сходни размери, но с малко по-голямо междуосие и дължина, по-ниско е, интериорът му е по-добър, а двигателят – по-мощен. А, да, и шасито е по-устойчиво на усукване. Това са накратко промените и подобренията.

И докато предходното поколение бе хвалено заради своята честност и дрифт способности, то бе и критикувано заради слабия си мотор. От Subaru (и Toyota, защото колата е обща разработка) са се вслушали в забележките и сега BRZ се задвижва от 2,4-литров мотор, боксер, с 228 к.с. и 250 Нм, а червените обороти са от 7000.

Кутията? Серийно е 6-тепенна ръчна, но се предлага и автомат с пера на волана, като опция. Задвижващи са естествено задните колела, а там е разположен и диференциал с ограничено приплъзване. Нова е системата за стабилност, която предлага 5 режима/степени на действие, като още не мсе сигурни дали една от тях е ‘OFF’.

Вътре? Освен всичко друго, колата е с ИСТИНСКА РЪЧНА СПИРАЧКА! Ура! Таблото вече е дигитално, а централният дисплей изгелжда окей и предлага Apple CarPlay и Android Auto. Супер, ще чакаме първите продажби през есента на 2021-ва с надеждата да се доберем и до тестова кола за YouTube.

Първородната Godzilla!