VW Arteon вече е плъгин хибрид с 59 км електрически пробег

  • Шест снимки на плъгин хибрида Шест снимки на плъгин хибрида

28 Nov 2020

VW вече предлага плъгин версия за своите Arteon и Arteon Shooting Brake. Задвижването eHybrid използва 1,4-литров бензинов TSI и електромотор, които предлагат общо 218 к.с. и 400 Нм. Изцяло електрическият пробег достига внушителните 59 км за седана и 57 км за комбито. Това е комбинирано с ускорение до 100 км/ч за 7,8 секунди и максимална скорост от съвсем достатъчните за германските аутобани 222 км/ч.

VW е особено горд, че електрическият пробег ще бъде достатъчен за 95% от пътуванията на средностатистическия германец. Това значи, че в повечето ситуации Arteon ще се държи като електрическа кола, а бензиновият двигател ще бъде използван само в случай, че бързате много или пътувате на дълъг път. Според заводските данни максималната скорост в електрически режим е 130 км/ч. 

Плъгин хибридът ще се предлага в две модификации – Elegance и R-Line, като и двете идват с 18-инчови джанти, диодни светлини и “изпълващи се” мигачи ала Audi.

Интериорът на луксозния брат на Passat включва алкантара и кожа, дървени (Exclusive) или метални (R-Line) апликации и сензорни повърхности по многофункционалния волан – същите като при новия Golf и ID.3. Колата стандартно идва с подгряване на предните седалки, асистент за паркиране напред и назад, и 8-инчов сензорен екран.

За сметка на това цената ѝ е доста сериозна. В Германия Arteon eHybrid започва от 51 000 евро, като за комбито VW таксува с още 900 евро.

 

Лукс от Китай!