Porsche Vision 920 е шосейна версия на LMP1 машините от „Льо Ман“

Porsche Vision 920 е шосейна версия на LMP1 машините от „Льо Ман“
05 Dec 2020

„Червено-бялото Porsche Vision 920 без съмнение е една от най-екстремните визии за супер спортен автомобил, разработвана някога във Вайсах“. Това пише в специалния сайт на марката посветен на т.н. ‘Porsche Unseen’ концепции – досега непоказвани студии, разкрити наведнъж, преди няколко седмици. Останалите може да видите, като кликнете на снимките долу в материала, но първо малко за тази.

Porsche Vision 920 съвсем очевидно е вдъхновена от „професионалните“ LMP1 болиди на марката. Шофьорът седи в средата, а кокпитът е оформен около него. Вижте как арките на калниците обгръщат почти изцяло гумите, оставяйки съвсем малка пролука за контактното петно.

Окачването разбира се е тип „пушрод“ за да бъде максимално ниска колата, като доста любопитно е разположението на спирачните дискове и апарати отзад. Те са вкарани навътре по оста, вероятно с цел намаляване на т.н. неокачена маса. Какво ще кажете за дизайна на Porsche Vision 920? Мислите ли, че подобен шосеен сериен автомобил би бил удачно попълнение в гамата на немскаа марка?

Разгледайте галерията, след което може поетапно да кликнете на тези снимки тук долу. Те ще ви отведат до други супер интересни концепции, които Porsche доскоро пазеше в пълна тайна. Започнете от тази, Porsche Vision Spyder е съвременна интерпретация на… „Малкото к*пеле“.

След това може да продължите с това Porsche 911 Safari Concept, прототип от 2012-та година, базиран на 991 поколението и почитащ легендарното 911 SC Safari от 70-те.

Porsche 919 Street е хибрид с 900 коня, шосейна версия на колата-победител от Льо Ман? Кликнете тук.

А това е Porsche... ван. Или по-точно Porsche Vision Renndienst, както е кръстена студията. Аеродинамичен бус с шофьорска позиция, като в МcLaren F1, концепция от 2018-та, носеща духа на легендарния класически сервизен VW ван.

Много практичен и интересен!