Вижте завода от бъдещето, в който започна производството на Audi e-tron GT

  • Галерия с 11 снимки от производството на близнака на Porsche Taycan Галерия с 11 снимки от производството на близнака на Porsche Taycan

12 Dec 2020

Макар още да не е официално представен, тази седмица Audi започна производството на втория си електрически модел - e-Tron GT. Това става в изключително модерното съоръжение в Некарсулм, Германия, където се прави също R8.

 

Компанията от Инголщат е особено горда с бързия старт на производството, въпреки пандемията и усложненията, свързани с нея. e-tron GT е първото електрическо Audi, което се произвежда в Германия, защото кросоувърът e-tron се прави в Белгия.

Производственият комплекс Böllinger Höfe е разширен, подобрен и получил всичко най-добро, което може да очаквате от едно съоръжение в епохата на Индустрия 4.0. Това включва виртуални методи за тестване на качеството, а служителите в някои отдели си служат с  3D очила за виртуална реалност, за да вършат работата си по-ефективно. Всички машини и съоръжения в завода са подчинени на принципа за въглеродна неутралност, включително използване на възобновяема енергия и отопление с биогаз. Влаковете на DB Cargo, които обслужват завода, са електрически, а когато е невъзможно използването на контактна мрежа се използват локомотиви с електромотори и батерии, или движещи се на метан. В завода се допускат само камиони на газ, а самите коли се транспортират от едната лента до другата с автономни електрически платформи.

e-tron GT ще бъде първото електрическо Audi, което да получи версия RS. e-tron GT RS ще разчита на два електромотора и 2-степенна скоростна кутия, взета назаем от Porsche Taycan. Мощността ще бъде 600 к.с. (650 к.с. при овърбуст), а 84-киловатчасовата батерия ще поддържа супер бързо зареждане до 350 кВт.

 

Първородната Godzilla!