Ето го 1900-конния Jaguar Vision Gran Turismo SV

  • 24 официални рендъра от Jaguar на кола, която само след няколко седмици ще може да карате лично 24 официални рендъра от Jaguar на кола, която само след няколко седмици ще може да карате лично

17 Dec 2020

Имаме добра новина, всеки може да кара новия хиперавтомобил на Jaguar. Единственото условие е да се сдобиете с PlayStation и играта Gran Turismo. Защото дизайнерите на Jag са направили новия Vision Gran Turismo SV специално за конзолата. Ето защо и техническите характеристики са изцяло виртуални: четири електромотора (електрическа е, да) произвеждат 1903 к.с. и 3360 Нм, достатъчни за спринт до 100 км/ч в рамките на 1,8 секунди и за максимална скорост от (внимание!) 410 км/ч.

 

Дизайнът е вдъхновен от икони като C-Type, D-Type и XJR-14, очевидно минали през филтъра на “Междузвездни войни”.

В случай че някога Jaguar произведе реален екземпляр от колата, то той ще позволява доста сериозни скорости в завой. Аеродинамиката добавя 483 кг към теглото на купето още при 320 км/ч. За оформянето на аеродинамичните характеристики са използвани същите програми, каквито Jaguar използва за болидите си във Формула Е.

Макар машината да си остава в сферата на виртуалното, интериорът също е премислен до най-малкия детайл. В духа на състезателните автомобили, всеки превключвател е на една ръка разстояние от пилота. 

Jaguar Vision Gran Turismo SV ще бъде наличен в Gran Turismo в началото на 2021 г., без Jag да дава конкретна дата.

 

Първородната Godzilla!