Nismo предлагат пълна реставрация за Skyline R32, R33 и R34. Може да струва 350 хил. евро.

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

18 дек 2020

Карате Nissan Skyline GT-R R32, но времето си е казало думата, колкото и да пазите колата. И колкото и да я е била пазена от предишния му собственик, или трима. Искате отново да бъде като нова, но няма как да върнете времето назад?

Вече има как, със специалната детайлна реставрационна програма на Nismo, в която може „да се включите“, ако карате R32, R33 или R34. Тя се изразява в подновяване на… всичко. Всеки автомобил се разглобява до последната гайка, преминава инспекция, след която се решава какво трябва да се коригира.

Nismo дори измерват геометрията на шасито с лазери, както и неговата устойчивост на усукване. Ако има разминавания, нещата се коригират или вероятно се намира ново шаси, ако въпросното е прекалено увредено, макар че във фабриката вероятно могат да познаят състоянието и на по ранна фаза, преди да одобрят колата за програмата. Програма, която трае между 6 месеца и година. Купето получава нова антикорозионна защита, нова боя – собствениците могат да изберат или оригиналната или друга -, нова шумоизолация, всичко.

Ако се чудите откъде намират части, ами, произвеждат си ги. Всъщност, още преди тази програма Nissan обявиха, че започват производство на различни части за класическите си модели. Като например предни брони, стъклоповдигащи механизми, ролки за мотора, контроли за огледалата и още много.

Интериорът? Седалките се изчистват педантично, а ако тапицерията не подлежи на освежаване се заменя с нова. Ако колата е R32 обаче от Nismo ще облекат седалките ѝ в текстил/кожа от R35, поради съвременните изисквания за пожарна безопасност.

Накрая всеки автомобил преминал през тази педантична процедура получава специална табелка на която е гравиран нейния VIN номер. Nismo дори провеждат тестове на пистата след завършване на всеки проект, както правят с току-що слезлите от конвейера R35-ици.

Цената? Зависи според това „какво ще излезе“, когато японските специалисти започнат работа по конкретния автомобил. За ориентир обаче Nismo дават сумата от 350 хил. евро. Ле-ле. Интересното е, че дори да нямате класически Skyline, може да си поръчате от Nismo – те ще ви намерят кола, ще ви я реставрират и ще включат цената и в общата сметка.

Коментари
Коментирай

Sending ...