Взеха книжката на германски министър за превишена скорост

  • Любопитното в случая с министър Унтерщелер е, че той лично е застъпник по магистралите в Германия да се наложи максимална скорост Любопитното в случая с министър Унтерщелер е, че той лично е застъпник по магистралите в Германия да се наложи максимална скорост
  • На много места в Германия максималната скорост се променя в зависимост от трафика и атмосферните условия. Това става с подобни знаци На много места в Германия максималната скорост се променя в зависимост от трафика и атмосферните условия. Това става с подобни знаци
  • Около 70% от германските аутобани са лишени от ограничение на скоростта Около 70% от германските аутобани са лишени от ограничение на скоростта

18 Dec 2020

Паралелът с неотдавнашната случка с нашенския джигит, който осъди държавата, след като е препускал с 240 км/ч, е неизбежен. И е доста тъжен паралел. Защото германските пътни власти показват как трябва да се действа в такива ситуации и как пред закона всички са равни. Явно грешка в попълването на акта не е имало.

За случката разказват колегите от AutoBild.bg. Франц Унтерщелер, министър на екологията на провинция Баден-Вюртемберг, е хванат да шофира със 177 км/ч в участък от магистрала A8 между Щутгарт и Карслруе, където ограничението е 120 км/ч. Както е известно, близо 70% от германските магистрали са освободени от ограничение на скоростта, но в останалите 30% има ограничения и за тях се следи сериозно.

Любопитното в случая с министър Унтерщелер е, че той е представител на партията на “Зелените”, който и лично е застъпник по магистралите в Германия да се наложи максимална скорост. 

Глобата от 240 евро едва ли ще го впечатли особено, но книжката на политика ще бъде отнета за четири седмици, а и със сигурност вече ще бъде по-предпазлив, когато се изказва по въпросите, свързани с ограниченията на скоростта по аутобаните.

Самият Унтерщелер коментира, че е бързал да се прибере при семейството си, но приема глобата и съжалява за стореното: „Разбира се, шофирането с толкова голямо превишение на скоростта не е леко нарушение. Знам това и осъзнавам, че бързането да стигна до внуците и семейството си по никакъв начин не го оправдава. Просто не трябваше да ми се случва. Последствията от всичко това ще ми бъдат за урок“.

 

Първородната Godzilla!