Само Хамилтън не е преподписал за новия сезон във Формула 1

  • Хамилтън още няма договор за сезон 2021 Хамилтън още няма договор за сезон 2021
  • Изненадата от последните часове е, че Серхио Перес ще кара за Red Bull Изненадата от последните часове е, че Серхио Перес ще кара за Red Bull
  • Фамилията Шумахер се завръща на решетката през сезон 2021. На Мик Шумахер обаче няма да му е лесно в тази сериозна конкуренция Фамилията Шумахер се завръща на решетката през сезон 2021. На Мик Шумахер обаче няма да му е лесно в тази сериозна конкуренция
  • Фернандо Алонсо се връща в спорта с Alpine-Renault Фернандо Алонсо се връща в спорта с Alpine-Renault

19 Dec 2020

Колкото и да е невероятно, последното свободно място във Формула 1 за сезон 2021 е това на Люис Хамилтън. Вчера стана ясно, че Red Bull ще вземе Серхио Перес за съотборник на Макс Верстапен. Перес, който спечели първото си състезание само преди две седмици в Гран при на Сахир, имаше опасност да остане извън спорта, след като мястото му в Aston Martin (Racing Point досега) бе заето от Себастиан Фетел. 

Така преди началото на сезон 2021 остава само една неизвестна. Колкото и невероятно да звучи, единственият пилот, който не е потвърден официално, е световният шампион Люис Хамилтън. Никой не очаква изненада тук, но все пак е любопитно.

2020 се оказа година с много пилотски рокади, така че 2021 – последният сезон преди големите промени в правилата и техниката – обещава да е интересен. Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо се връща в спорта с Alpine-Renault, като е изключително любопитно да видим дали испанецът е забравил как се кара болид след две години отсъствие. 39-годишният Алонсо е вторият най-възрастен пилот на решетката след Кими Райконен. Фернандо дойде на мястото на Дани Рикиардо, който ще заеме освободеното място в McLaren. Дани направи страхотен сезон с Renault, в който демонстрира изключително постоянство в зоната на точките. Според специалисти McLaren би могъл да се намеси по-сериозно в битката за местата на подиума, след като през новия сезон вече ще се задвижва от двигателите Mercedes. Рикиардо идва в британския отбор на мястото на Сайнц, който пък замина в посока Маранело. Двубоят на младите надежди Льоклер и Сайнц във Ferrari също ще бъде много интересен.

По-надолу в решетката ще бъде любопитно да следим битката между двамата дебютанти в Haas Мик Шумахер и Никита Мацепин, както и представянето на японеца Юки Цунода, който дебютира в спорта с AlphaTauri.

Сезон 2021 може би няма да сложи край на превъзходството на Mercedes, но със сигурност ще ни предостави много любопитни питки.

 

Първородната Godzilla!