Честито! McLaren Sabre e най-бързият двуместен McLaren

  • Галерия с осем снимки на най-бързия двуместен McLaren Галерия с осем снимки на най-бързия двуместен McLaren

24 Dec 2020

McLaren има сериозна традиция в разработката на 3-местни суперколи. Всъщност се сещаме за две, но това не променя факта, че и двете са по-бързи от новия Sabre. Което не значи, че бруталният суперавтомобил “Сабя” не заслужава уважение. Най-мощният нехибриден McLaren е разработен специално за американския пазар, което е позволило заобикалянето на някои европейски изисквания за вредни емисии. Това е дало възможност на McLaren да остави за задвижване само двойно турбинирания V8, без електромотори, батерии и т.н. Мощността е 835 к.с., а въртящият момент - 800 Нм. Задните гуми ще имат тежък живот!

Компанията не разкрива много подробности, но показа няколко снимки на бруталната аеродинамична каросерия. Особено забележителна е перката в задната част, която постепенно преминава в епохалния спойлер.

Интериорът следва двуцветната комбинация на каросерията, като сме уверени, че на клиентите ще бъде предложено сами да изберат цветовете. Нещо ярко обаче е добра идея, като имате предвид максималната скорост от 351 км/ч. Най-бързият двуместен McLaren, нали ви казахме!

Sabre ще се предлага само в Северна Америка, като за доставките му отговаря McLaren Бевърли Хилс. Всяка една кола (според слуховете серията ще бъде ограничена на 15 екземпляра) ще бъде произведена от центъра за специални проекти на McLaren MSO едва след поръчката, за да отговаря напълно на изискванията на клиента. В неизвестната цена (пригответе си няколко милиона паунда) се включва посещение на завода в Уокинг, тестване на прототип на колата и измерване на седалката, за да бъде съобразена идеално със задните ви части.

 

Лукс от Китай!