До края на годината в България ще се предлагат пет електрически Mercedes-а

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

22 Jan 2021

Mercedes-Benz агресивно атакува електрическия сегмент, а генералният дистрибутор на марката у нас обещава до края на годината да пусне в продажба цели пет модела. Първи от тях е електрическият ван EQV, който „Силвър Стар“ нарича "просторна премиум лимузина". Офисът на колела ще бъде последван от дългоочаквания у нас кросоувър EQC, от представения буквално вчера EQA и от товарния eSprinter. Черешката на тортата ще бъде дебютът на електрическата S-класа - EQS. Това е лимузината, която би могла да заплаши актуалните електрически топ модели Tesla Model S и Porsche Taycan.

 

Всички електрически Mercedes-и са обединени в подмарката EQ. „Силвър Стар“ очаква най-продаваните електрически Benz-ове у нас да са кросоувъри. За сравнение през 2020 23% от продажбите на марката у нас се дължат на GLE и 15% - на GLS.

Първият официално предлаган у нас електрически Mercedes e EQV. Той идва с цена от 157 600 лв., като предлага зареждане с до 110 кВт (10 до 80% за 45 минути), батерия с използваем капацитет от 90 кВтч (350 км пробег) и електромотор с 204 к.с. ЕQV може да се поръча с до 8 пътнически места, както и два различни варианта на каросерията с багажно отделение до внушителните 1410 литра. Както и леките модели на марката, на борда работи умната система MBUX, която позволява хитри функции - например предварително затопляне на интериора от разстояние, докато колата се зарежда. По този начин ще имате повече батерия за по-дълго пътуване.

Първородната Godzilla!