Lamborghini Urus за полярна експедиция


28 Jan 2021

Чистокръвните оф-роуд модели отдавна са в Червената книга с изчезващи автомобили. Броят се на пръсти новите машини, които заводски излизат подготвени за тежки терени. Да, най-масовият в наши дни сегмент е този на SUV моделите, но всички знаем техните ограничени възможности извън пътя. Има и такива екземпляри, които никога през живота си няма да видят нещо по-различно от гладък асфалт. Нито пък ще изкалят някога гигантските си нископрофилни гуми. Надали ще видите на черен път Rolls-Royce Cullinan, Bentley Bentayga или пък Lamborghini Urus.

Lamborghini Urus ли казахме? Я вижте как изглежда този тук. Доста респектиращо според нас. Жалко, че от Lambo нямат смелостта да направят такава оф-роуд версия. А тази тук вероятно ще остане само под формата на смели рендъри. Освен ако някой собственик на Urus не превърти и модифицира мощния 650 к.с. V8 модел в оф-роуд звяр. Някой да се обади на Йон Олсон!

Рендърите на това Lamborghini Urus са дело на Abimelec Design. Дизайнерите залагат на познатата разцветка от Countach – ярко червен екстериор, в комбинация с бронзови джанти и кафяв интериор. Грубите раздувки на калниците ни напомнят за друга легенда от миналото - Lamborghini LM002. Под тях намираме балонни гуми, предпочитани за полярни експедиции и места с много дълбок сняг.

Abimelec Design виртуално модифицират Urus с експедиционен багажник на покрива, където място намира резервната гума. Отпред е монтирана лебедка и шегел за теглене. Жалко, наистина жалко, че това Lambo е виртуален проект.

Много практичен и интересен!