Помните ли Skoda 1203? Чехите готвят наследник!?

  • Ретро модата се завръща, тази Skoda изглежда супер в ролята на VW Bulli Ретро модата се завръща, тази Skoda изглежда супер в ролята на VW Bulli

03 Feb 2021

Помните ли я? Служеше за доставки, а също като линейка, но на Запад я използваха като семейно возило. Старата Skoda 1203 от 70-те и 80-те… Чехите явно са решили да дръпнат носталгичната струна и може би готвят завръщане в класа на вановете с кола, вдъхновена от легендата 1203. Засега обаче това са само рендъри, част от серията “Преобразени икони” на Skoda.

Скиците са направени от Даниел Хажек, дизайнер на потребителски интерфейс в Skoda, който си спомня, че 1203 е била семейната кола в детските му години. Както ще видите в галерията, Хажек е избрал радващо семпъл интериор без големи екрани и сензорни повърхности. Външността е едновременно ретро ориентирана и достатъчно модерна, за да изглежда съвсем реалистично.

Макар скиците да не обещават нищо повече, трябва да признаем, че VW Transporter би имал сериозна конкуренция в лицето на подобен модел на Skoda.

 

Първородната Godzilla!