Audi RS3 LMS е най-базовата състезателна кола на марката, която може да си купите

  • Галерия с 9 снимки. Галерия с 9 снимки.

08 фев 2021

Audi RS3 LMS. Audi, окей; RS3 – и това е ясно; LMS? Инициалите идват от „Льо Ман“ и означават че, колкото и да ви се иска, не може да го регистрирате в КАТ, защото колата не е спортна, а състезателна. Разликите са доста, като тази подробност с регистрацията е само една от тях.

Под супер лекия капак работи 2-литровият 4-цилиндров турбо мотор EA888, който се монтира и в… Golf R. Тук обаче е маааалко по-различен и генерира 340 к.с. Всъщност, Audi посочват, че единствената разлика със серийния агрегат е т.н. ‘valve cover breather’ и свързаната към него изпускателна система.

Други оптимизации спрямо предходното издание на пистарката? Състезателната 6-степенна скоростна кутия Hewland е по-здрава и с 800 грама по-лека, отбелязват немците. Кокпитът също е оптимизиран по отношение на ергономията, но не очаквайте поставки за чаши и двузонален климатик.

Новото Audi RS3 LMS е и с променено окачване и спирачки. Новият дизайн на носачите позволявал още повече свобода за настройване и по-бързо настройване, което е важно когато, ами, сте в състезание или квалификация.

Цена? Все още не е обявена, но ако питате, значи най-вероятно не може да си го позволите.

Коментари
Коментирай

Sending ...