VW пуска по-евтин вариант ID.3 със същия пробег

  • ID.3 Pro е практически неразличим отвън от версията Pro Performance ID.3 Pro е практически неразличим отвън от версията Pro Performance

13 Feb 2021

Volkswagen пуска новия ID.3 Pro, който ще бъде по-достъпен в сравнение с версията Pro Performance, но ще запази същия пробег с едно зареждане. Първият пазар, на който започват продажбите, е този във Великобритания, като в близките седмици това трябва да стане и в останалата част от Европа.

ID.3 Pro идва със 145 к.с., 275 Нм и батерия с използваем капацитет от 58 кВтч, достатъчни за 426 км. За сравнение Pro Performance има 204 к.с. и 310 Нм. Същата мощност, но с по-голяма батерия, се предлага във версията Pro S, която идва със 77-киловатчасова батерия и 550 км пробег.

Новата версия поддържа познатото зареждане с до 100-киловатово зарядно, което осигурява зареждане на батерията от 5 до 80% за 35 минути.

Pro ще се предлага със същите нива на оборудване като Pro Performance, като ще струва около 32 хил. евро. По-късно през годината VW ще покаже и версията Pure с по-малка батерия, която вероятно ще слезе под 30 хил. евро.

 

 

Много практичен и интересен!