Българската пожарна се оборудва с SsangYong Rexton (Видео)

  • Галерия от 3 снимки на Ssang Yong Rexton Галерия от 3 снимки на Ssang Yong Rexton

18 Feb 2021

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ получи 32 броя Ssang Yong Rexton. Колите са допълнително оборудвани за специфичните условия на работа. Всички разполагат с мобилната раиокомуникационна система Тетра. Новият модел на корейската марка е с 2,2-литров дизелов двигател със 181 к.с., механична скоростна кутия, 4х4 задвижване и блокаж на диференциала.

SUV автомобилите ще бъдат използвани като мобилни станции за комуникация. Цената на поръчката за всичките 32 екземпляра е на стойност 2 617 694 лв. без ДДС. Финансирането е осигурено по проект „Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по превенция, готовност и реагиране на рискове от природен характер“ по ОП „Околна среда 2014-2020 г.“

Договорът между вносителя на Ssang Yong в България „Ратола Лизинг“ ЕООД и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ бе подписан през септември 2020 г. Доставката на автомобилите е изпълнена предсрочно и предадена официално на ръководството на пожарната.

Проектът, по който са осигурени новите превозни средства, цели да се оптимизира превенцията, готовността и реагирането при риск от бедствия от природен характер като наводнения, свлачища, пожари, земетресения и др.

Армията, полицията и гражданската защита на Южна Корея също използват специализирани модели на Ssang Yong. От новия модел Rexton вече са произведени над 500 броя за въоръжените сили на страната.

Лукс от Китай!