Какви летни гуми да изберем!?


23 Feb 2021

Изборът на автомобилни гуми е дългосрочна инвестиция, която се свързва със сигурността и комфорта по време на движение. За предпочитане е да са нови и качествени, както и закупени в коректните размери (които варират от 12-13 инча при някои по-стари и компактни модели до 22-23 инча при топ моделите). На пазара могат да се открият производители като Michelin, Continental, Dunlop и Goodyear, които повечето водачи предпочитат за поддръжката на леката кола. Предложенията на тези марки се отличават с висококачествен грайфер с оптимална дълбочина според сезона. 

Какво е важно при избора на летни гуми

Качеството. То е първият и последен критерий при избора на този вид автомобилна стока с висок принос за нашата безопасност на пътя. Изборът на гуми за лятото трябва да бъде най-вече информиран, за да постигнем добър баланс и максимално сцепление на пътя. Освен марката и цената, трябва да вземете предвид и тяхното по-тясно предназначение, като някои са направени за сух асфалт, а други за мокър. Съществуват и “тихи” решения, които обаче не могат да осигурят добра стабилност по време на движение. 

Шарката също е водещ критерий при избора на летни гуми, а размерът им се отразява пряко и на тяхната крайна цена. Други фактори, като генериран шум и устойчивост, също са на фокус, когато е дошъл моментът да изберете автомобилни гуми. Не пренебрегвайте и точния размер. Той намира цифрово изражение, което носи и конкретна информация - 173/52 R15, като тук първото число показва широчината в милиметри, R означава радиалната структура, а 52 е процентно измерената височина в съотношение с ширината. 

Кои са най-предпочитаните марки

Много често разчитаме най-вече на марката, когато избираме части и консумативи за колата. Тя ни дава известна гаранция, че ще получим желаното качество, за което сме инвестирали немалко. Най-предпочитаните производители на летни гуми са:

  • Continental;
  • Dunlop;
  • Pirelli;
  • Michelin;
  • Nokian;
  • Goodyear;
  • Tigar;
  • Fulda;
  • Debica и много още други.

Всички тези имена Ви очакват в магазин Медина Мед, където любезният екип от професионалисти ще се погрижи за бързото изпълнение и доставка на направената поръчка за летни гуми. 

Къде могат да се открият висококачествени предложения

Медина Мед е едно от онези места, към които винаги се връщаме, защото знаем, че крайните резултати ще са отново добри. Ако искате да бъдете изрядни в поддръжката на леката кола, но в същото време сте се ориентирали към бюджетните решения; именно предложенията на този магазин са подходящите за Вас. Купете летни гуми онлайн и шофирайте безпроблемно. 

 

 

Съдържание от Медина Мед

 

Първородната Godzilla!