Това е Mercedes-Benz 560 TEL, уникална S-класа комби от 1990-та

  • Гаелрия със 17 снимки. Гаелрия със 17 снимки.

24 Feb 2021

Mercedes-Benz 560 TEL? TEL? Вероятно се питате откъде по д*волите се е появило това означение? От комбинирането на заводското означение на колата-база, SEL, с Т-modell, с което Mercedes означават своите комби версии. W126 обаче, както и всяка друга предшестваща я и наследяваща я S-класа, не е имала комби изпълнение.

Но такава кола има, благодарение на базираното в хамбург ателие Caro (Caro International GmBH), което все още функционира. Каросерийните специалисти са трансформирали чисто нов 500 SEL в комби по доста кадърен начин.

Caro са използвали колкото се може повече OEM части на Mercedes. Стоповете например са от W124 Т-modell, като от предшественика на E-клас са взели още детайли. Задните странични стъкла обаче е нямало какда паснат, поради по-малкия си размер, затова ателието поръчва уголемени в мащаб стъкла.

И както може да се убедите от снимките, автомобилът изглежда, като направен на поточната линия на Mercedes, а не като излязъл от хамбургско хале. Цената на цялото упражнение? То е извършено през 1990-та и е излязло точно 337 000 дойче марки.

В момента колата е на 110 хил. км и преди броени дни бе продадена на търг в САЩ, за 112 хил. долара. Това означава 180 хил. лв., за които може да си вземете чисто ново комби Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ с 3-литров V6 мощност 435 к.с.

Заслужава ли си тази цена според вас тази 31-годишна S-класа, сглобена в хале? Или веднага бихте взели E 53-ката за тези пари?

Първородната Godzilla!