Кен Блок продава летящото си Subaru WRX STI

  • Галерия от 7 снимки на Subaru WRX STI Галерия от 7 снимки на Subaru WRX STI

24 Feb 2021

Неостаряващият Кен Блок продава колата си, с която рано сутрин в неделя ходи на църква. Автомобилът е много запазен, грижливо обслужван и не трябва да се обръща голямо значение на биографията му, в която между редовете прочитаме участие в няколко рали сезона и телевизионни каскади. Колата е Subaru WRX STI от 2002 г. и реално е автомобилът, с който Блок започва състезателната си рали кариера.

Това са единствените снимки, на които въпросното STI е чисто. Обикновено е цялото в прах, кал и мръсотия. През 2006-та с него Кен Блок печели първото си рали изобщо. Тогава колата е в заводското си синьо с жълти класически жълти надписи и стикери. В същия сезон Блок завършва 2-ри в генералното класиране на Rally America. О, да, със същият рали автомобил Блок скача и прелита 52 метра за шоуто на Discovery Channel Stunt Junkies TV.

В момента рали автомобилът се продава на търг от Wall Street Motorsport. Към този момент цената достига 53 000 долара, като остават седем дни до края на аукциона.

Макар моделът на състезателната Impreza да е от 2002-ра, колата е с муцуна от 2006-та. Автомобилът е подготвен за състезания от Vermont SportsCar специално за Кен Блок. Компанията е специализирана в модифицирането на състезателни Subaru-та, като колата на Травис Пастрана в отбора на Subaru Rally Team USA е правена от тях, както и STI-ката, с която Травис снима последната Gymkhana.

Продаваното от Кен Блок Subaru WRX STI е с 2,0-литров турбо боксер и е с множество рали настройки за Group N. Мощността се предава към четирите колела през 6-степенна правозъба кутия. Интериорът, разбира се, е с ролкейдж, HANS система и всичко необходимо за състезание.

Много практичен и интересен!