Ето я служебната кола на Себастиан Фетел за новия сезон!

  • За последно Aston участва във Формула 1 през 1960 г. За последно Aston участва във Формула 1 през 1960 г.

04 Mar 2021

Aston Martin се завръща във Формула 1 цели 60 години след последното си участие в Летящия цирк през 1959-60 г. Тогава за “зелените” кара Карол Шелби, а през този сезон ребрандираният отбор на Racing Point (преди Force India) си осигури услугите на 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел. Вярно, че Фетел позагуби блясъка на победите, откакто премина във Ferrari, но никой не се съмнява, че германецът все още има какво да покаже, особено в конкурентна кола.

Под традиционния цвят (състезателно зелено) се крие задвижващата система (а според някои анализатори и почти целия болид) на Mercedes. AMR2 е еволюция на болида Racing Point RP20, който по същество беше старата кола на Mercedes от сезон 2019… 

Връзката между Racing Point и Aston Martin е канадският бизнесмен Лорънс Строл, който е собственик на отбора и притежава 16,7% от Aston Martin. Синът му Ланс Строл беше предпочетен за място в екипа, така че с пристигането на Фетел отборът освободи Серхио Перес. Мексиканецът все пак намери място в Red Bull, което може да се окаже по-перспективно от това в Aston Martin.

Първото състезание от сезона е Гран при на Бахрейн в края на месеца!

 

 

Първородната Godzilla!