Първата мобилна зарядна станция за електромобили в България е вече факт


05 Mar 2021

Добра новина за всички шофьори на електрически автомобили у нас. Ако карате кола на ток и закъсате поради изчерпване на въпросния, може да се възползвате от новата услуга на „Съюза на българските автомобилисти“ (СБА) за зареждане, където и да се намирате (стига да сте в или около София). Зарядната станция е монтирана в Renault Kangoo и е способна да „качи“ електричество за пробег от около 7 км (зависи от електромобила) в рамките на 15 минути, което може да бъде достатъчно, за да достигнете до стационарен източник. 

Друг плюс на системата, освен електрическият ѝ, е че може да работи устойчиво в широк температурен диапазон: -20°C до +50°C, което я прави подходяща за сезонността на българския климат. Батерията на станцията се самозарежда от алтернатора на автомобила по време на път. Партньор на СБА това начинание е Renault България, които имат сериозен дял в продажбите на електромобили у нас. В тази връзка, може да кликнете тук или на снимката долу, за подробния ни тест на новото Renault ZOE.

Кой ще може да ползва тази услуга? Ами, всички членове/клиенти на СБА, както и клиентите на Renault България, за които помощта от мобилната зарядна станция е и ще бъде безплатна, поради партньорството на вносителя с организацията. Какво следва? Разширяване на параметъра и въвеждането в експлоатация на повече подобни станции, на които да могат да разчитат не само хората в и около столицата. Важното е обаче, че началото е поставено. 

Първородната Godzilla!