Kia EV6 e първият само електрически модел на марката. И с изцяло нов дизайн

  • Галерия със 7 снимки. Галерия със 7 снимки.

15 Mar 2021

Сбогом на „Tiger nose“ решетката и здравей „Единство на противоположностите“. Така Kia наричат изцяло новия си дизайнерски стил, който дебютира в EV6 и които ще виждаме и в бъдещите коли на марката. Стил базиран на пет опорни точки, казват корейците – „Природна смелост“, „Разумна радост“, „Прогресивна мощ“, „Жива технология“ и „Спокойно напрежение“.

Това, което виждаме обаче е изчистена предница с новата емблема и „скрити“ в черно A колонки, в стил ‘Nissan GT-R’, което свързва остъклената площ в нещо, като визьор на каска. Седи готино, а дръжките изскачат преди използване, което постепенно се превръща в тенденция. Праговете завършват във възходяща посока, но най-интересна е задната секция със светлинната ивица, простираща се от левия до десния калник. Дизайнът на интериора е някак си едновременно съвременен и ретро, което ни допада. Изчистен, без видими излишни работи.

Техниката? Все още Kia не са разкрили какво се крие отдолу, освен че колата е базирана на новата E-GMP (Electric-Global Modular Platform) за електромобили. Това е първата кола на марката разработена да бъде само електрическа. На същата стъпва и новия Hyundai Ioniq 5, така че може да очакваме и сходна техника и избор от батерии с капацитет 58 квТч или 72,6 кВтч.

Какво мислите за дизайна на новата Kia EV6? Прилича ли ви на друг автомобил? Mustang Mach-E? Или пък Aston Martin DBX? Или пък дизайнът е строго индивидуален? Споделете мислите си с нас.

Лукс от Китай!