Животът ти да виси на... верига!

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

23 Mar 2021

Само можем да си представим какво са изпитали двамата пътници, висящи от мост в щата Айдахо, САЩ. Случаят е отпреди няколко дни и за щастие е с щастлива развръзка.

Какво се случва!? 67-годишният шофьор Стив Кънингам губи контрол върху своя Ford F-350 заради силен страничен вятър и се удря последователно в двете мантинели на магистрала I-84, преди пикапът да увисне от моста. Инцидентът се развива на около 150 км югоизточно от град Бойс, Айдахо. За щастие караваната не се откача напълно и 2,5-тонният Ford увисва от моста, държан единствено от веригата, която свързва пикапа и караваната, както и от счупеното окачване, закачило се за моста. Височината до скалите долу е 25 метра.

 

Минаващи шофьори са свидетели на станалото и бързо връзват повече вериги, с които да задържат висящото возило. Един от тях е шофьорът на зеления влекач, който може да се види на снимките. Спасителните екипи също реагират бързо, но операцията не е лесна и в крайна сметка пострадалите стъпват на здрава земя точно 68 минути след позвъняването на 911. Това са час и осем минути във въздуха! 

За радост екипите успяват да извадят шофьора, жена му и дори двете им кучета (Джипси и Гизмо) почти невредими. Пострадалите са транспортирани в болница само с леки наранявания.

Те губят целия си дом в катастрофата, тъй като караваната, която теглят, е единственото им имущество. Случаят обаче придоби сериозна популярност в Щатите, така че семейство Кънингам вече има достатъчно предложения за помощ, с която да си стъпи на краката.

Текст: Иван Войков

 

Лукс от Китай!