Lexus IS Wax Edition e готина кола с… грамофон в жабката

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

27 Mar 2021

Spotify? Той е за масовката. Когато си изкарваш хляба с професионални записи, особено в САЩ, търсиш възможно най-качественият звук, дори в колата си. Tози любопитен проект е направен/заснет заедно с Отис Джаксън младши, известен в DJ и рап средите с прякора си ‘Madlip’, от американската компания Pitchfork, естествено, с помощта на Lexus.

Линията? Инсталиране на грамофон в колата, което далеч не е лесна задача, от една страна заради физическото пространство, което заема плейъра, но най-вече заради вибрациите. Chrysler предлагат грамофон, като опция през 1956-та, но тази „екстра“ не оцелява много дълго, именно поради неизбежните сътресения, смущаващи възпроизвеждането на записите.

В случая с Lexus IS Wax Edition, екипът от разработчици експериментира с най-различни подложки, пружини и ел. моторчета, за да изолира машинката в жабката, така че да генерира качествен и постоянен звук. Резултатът? Успешен, ако съдим от това видео.

По-подробни клипове за начинанието обаче може да видите в сайта на Pitchfork, даваме ви бързи препратки към двете части, кликнете тук и тук.

 

 

Много практичен и интересен!