Това са колите (и един мотор) на членовете на U2!

  • Разгледайте галерията, за да видите колите на музикантите от U2! Разгледайте галерията, за да видите колите на музикантите от U2!
  • Оранжев VW – това е единственото, което четиримата музиканти споделят за първата кола, с която са пътували за концерти. Всъщност тя е собственост на майката на Едж, която не се сърдела да ги развозва насам-натам, разказва Боно. Оранжев VW – това е единственото, което четиримата музиканти споделят за първата кола, с която са пътували за концерти. Всъщност тя е собственост на майката на Едж, която не се сърдела да ги развозва насам-натам, разказва Боно.
  • Mercedes-Benz 280 SE Coupe (1969) – собственост е на Едж, който е сериозен почитател на германското автомобилостроене. Mercedes-Benz 280 SE Coupe (1969) – собственост е на Едж, който е сериозен почитател на германското автомобилостроене.
  • Citroen SM (1972) – Адам Клейтън притежава един от най-красивите френски модели, но в средата на 90-те проодава забележителния SM на американски колекционер. Любопитно е, че SM е бил любим модел също на Брежнев и Иди Амин. Citroen SM (1972) – Адам Клейтън притежава един от най-красивите френски модели, но в средата на 90-те проодава забележителния SM на американски колекционер. Любопитно е, че SM е бил любим модел също на Брежнев и Иди Амин.
  • Maserati Ghibli 4.9 SS (1972) – също кола от колекцията на басиста допреди няколко години, като си заслужава да се отбележи, че това е един от едва осемте екземпляра с десен волан. Maserati Ghibli 4.9 SS (1972) – също кола от колекцията на басиста допреди няколко години, като си заслужава да се отбележи, че това е един от едва осемте екземпляра с десен волан.
  • Ford Cortina Mark III (1973) – жълта и с леопардов интериор, Боно признава, че вероятно е бил пиян, когато я е купувал… Ford Cortina Mark III (1973) – жълта и с леопардов интериор, Боно признава, че вероятно е бил пиян, когато я е купувал…
  • Mercedes-Benz 450 SEL (1980) – колата, която Боно си купува с хонорара от дебютния албум Boy. Не знаем друго, но монтира аудио за 15 хил. паунда и тези отвратителни седалки... Mercedes-Benz 450 SEL (1980) – колата, която Боно си купува с хонорара от дебютния албум Boy. Не знаем друго, но монтира аудио за 15 хил. паунда и тези отвратителни седалки...
  • Aston Martin V8 Volante (1989) – още едно от бижутата на Клейтън през 90-те. Той разказва, че при рутинна проверка полицията се натъкнала на пакетче марихуана. Следващият собственик бил член на британския парламент. Aston Martin V8 Volante (1989) – още едно от бижутата на Клейтън през 90-те. Той разказва, че при рутинна проверка полицията се натъкнала на пакетче марихуана. Следващият собственик бил член на британския парламент.
  • Aston Martin Vantage (1994) – още един екземпляр от колекцията Aston-и, притежание на Клейтън в един или друг момент. От този Vantage през 90-те са произведени едва 280 екземпляра, което го прави колекционерска рядкост. Aston Martin Vantage (1994) – още един екземпляр от колекцията Aston-и, притежание на Клейтън в един или друг момент. От този Vantage през 90-те са произведени едва 280 екземпляра, което го прави колекционерска рядкост.
  • Maserati Quattroporte (2003) – кола, с която Боно бе забелязван няколко пъти да напуска звукозаписното студио в Дъблин, преди да се сдобие със следващата си придобивка… Maserati Quattroporte (2003) – кола, с която Боно бе забелязван няколко пъти да напуска звукозаписното студио в Дъблин, преди да се сдобие със следващата си придобивка…
  • Tesla Model S (2019) – Боно е почитател на Tesla, като се смята, че е един от хората на опашка за първите екземпляри от второто поколение на Tesla Roadster. Tesla Model S (2019) – Боно е почитател на Tesla, като се смята, че е един от хората на опашка за първите екземпляри от второто поколение на Tesla Roadster.
  • Opel Zafira Tourer (2015) – Тази история би следвало да я знаете – как Кларксън бил на почивка в Южна Франция и му потрябвала кола. За щастие бил в близост до вилата на Боно, който му отстъпил своята Zafira. По погрешка, вместо M6 кабриолет... Opel Zafira Tourer (2015) – Тази история би следвало да я знаете – как Кларксън бил на почивка в Южна Франция и му потрябвала кола. За щастие бил в близост до вилата на Боно, който му отстъпил своята Zafira. По погрешка, вместо M6 кабриолет...
  • Trabant-и, много при това! Интересът на U2 към Trabant, докато записват албума Achtung Baby, е известен. Един от трабантите, използвани в турнет о, сега е част от украсата на Hard Rock Cafe в Берлин. Trabant-и, много при това! Интересът на U2 към Trabant, докато записват албума Achtung Baby, е известен. Един от трабантите, използвани в турнет о, сега е част от украсата на Hard Rock Cafe в Берлин.
  • Harley-Davidson Heritage Classic Softail (1993) – Както вероятно знаете, Лари Мълън Джуниър е запален почитател на Harley, като този тук е само един от многото в колекцията му. Harley-Davidson Heritage Classic Softail (1993) – Както вероятно знаете, Лари Мълън Джуниър е запален почитател на Harley, като този тук е само един от многото в колекцията му.

27 Mar 2021

Може би очаквате, че звезди от ранга на U2 се къпят в пари, а всеки от членовете паркира в гаража си Ferrari, Lamborghini или поне някое Porsche. Всъщност, вероятно те наистина се къпят в пари, но това не им пречи да притежават доста разумни коли. Когато е във вилата си във Франция Боно джитка с 5-годишна Zafira, а групата е общ горд притежател на няколко Trabant-а. За щастие в гаражите на Боно, Едж, Адам и Лари могат да се намерят и други интересни автомобили. С някои от тях те вече са се разделили, но – както се сещате – рекламата, че някоя кола е била собственост на U2, вдига цената ѝ поне с 20%. Разгледайте галерията, за да видите колите!

 

Първородната Godzilla!