Това е интериорът на Mercedes-Benz EQS. Дисплеят е с диагонал 141 см

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

29 Mar 2021

MBUX Hyperscreen. Така се казва „хипер“ дисплеят, за който писахме преди няколко седмици, но който сега Mercedes-Benz показват официално монтиран в новия EQS. Системата, както виждате, е доста впечатляваща.

Тя реално се състои от три отделни дисплея, но под общ прозрачен панел, което създава илюзията за цял дисплей. Най-отдалечените му точки (диагоналът) се намират на разстояние 141 см или на 55,5 инча. Mercedes посочват и площта на панела – 2432,11 кв. см.

С хипер екран, Merc въвеждат т.н. ‘zero-layer design’. Тоест, достигане/управление на най-важните функции през дисплеите, без ровене в менюта или подменюта. Оттам и „нулевия слой“. Още по-просто казано, при EQS ще имате (ако си го купите) бързи виртуални бутони за всичко важно, но не само – системата ще предлага най-ползваните от водача функции, на база неговото боравене с MBUX и на база… изкуствен интелект.

По отношение на мощността и паметта на системата, немците казват, че отзад се крие 8-ядрен процесор и 24 GB RAM, с допълнителни… 46,4 GB RAM. Тези параметри би следвало да гарантират бързо действие, нещо в което се надяваме да се убедим скоро.

Не всички EQS обаче ще идват с MBUX Hyperscreen. Базовата система ще е същата, като в актуалния S-клас – два дисплея с диагонали 31,24 и 32,51 см (12,3 и 12,8 инча). Повече за нея може да разберете от видеото ни за актуалния W223.

Какво мислите за салона на идния Mercedes-Benz EQS? „Това е бъдещето и то е космическо!“ или „Прекаляват с тези дисплей?“. Ще се радваме да разберем мнението ви, което може да напишете в коментар.

Много практичен и интересен!