Volkswagen си сменя името на Voltswagen!?


30 Mar 2021

Volkswagen може да смени името на подразделението си в Северна Америка на Voltswagen с идеята да обърне внимание върху електрическите си модели. Новината звучи изненадващо и по-скоро би попаднала в новинарските емисии на 1 април, отколкото във всеки друг ден от годината, но може и да се окаже вярна. Информацията идва от колегите от Motor1.com, които са открили прес съобщение по темата, качено за кратко и след това скрито от сайта на производителя.

Засега VW Group отказва повече информация по темата, но изглежда в близките дни ще има повече яснота. 

Пребрандирането за толкова големи пазари като тези в Северна Америка не звучи като лесна и евтина задача, но със сигурност би могло да подобри имиджа на компанията в контекста на дизелгейт.

Все пак смяната на името на Voltswagen крие и други предизвикателства – компанията все още произвежда бензинови и дизелови модели, и това ще остане така за още поне няколко години. Представете си колко абсурдно би изглеждал дизелов Voltswagen Golf.

По-реалистично звучи предположението, че името Voltswagen може да се използва за някое конкретно събитие, например за представянето на нов електрически модел в рамките на няколко часа или ден, както преди години Волфсбург се превърна в Голфсбург за ден.

Според CNBC новото име ще бъде използвано за американския пазар от 29 април и публикуването му месец по-рано е било грешка.

Американските колеги отбелязват също, че не са открили запазена марка или патенти с името Voltswagen, така че теориите с еднократното събитие или с първоаприлската шега засега все пак изглеждат най-вероятни… Предстои да видим!

 

Лукс от Китай!