Volkswagen все пак се е шегувал за името!?


31 Mar 2021

Volkswagen Америка в крайна сметка май няма да променя името си на Voltswagen Америка. Вече ни е трудно да кажем къде е истината и къде лъжата. Със сигурност обаче някой в маркетинговия отдел на компанията има доста странно чувство за хумор. Според най-новата информация, изглежда промяната на името на Voltswagen е бил зле премерен първоаприлски номер. В момента на редакционното завършване на този материал, прес съобщението, което обяснява смяната на името на Voltswagen, мистериозно изчезна от прес сайта на компанията.

Световни медии от ранга на Reuters, CNN и BBC бяха отразили новината, същото направихме и ние. Всичко започна в понеделник, когато “уж случайно” VW публикува съобщение за смяна на името, което веднага беше скрито. То обаче бе забелязано и отразено от медийния гигант CNBC. Компанията Volkswagen първоначално отказа коментар, но във вторник пусна прессъобщение, с което официално призна, че от месец май планира смяна на името на американското си подразделение на Voltswagen, за да отрази инвестициите си в електрически модели.

 

 

Това прес съобщение днес вече не е на сайта на компанията, а обърканите медии отбелязват, че подобна неразбория може да се сравни само с трагичната маркетингова реакция при Дизелгейт през 2015, при който се оказа, че Volkswagen е мамил за вредните емисии на милиони автомобили.

Все още очакваме финалната развръзка на любопитния казус със смяната на името, но засега изглежда замяната на Volkswagen с Voltswagen се отменя… Първоаприлската шега се получи, но за чия сметка, тепърва ще разберем!

 

Първородната Godzilla!