Българин създаде Audi Avus Zwei Concept (Галерия)

  • Галерия от 12 рендъра на Audi Avus Zwei Concept Галерия от 12 рендъра на Audi Avus Zwei Concept

04 Apr 2021

Помните ли футуристичното Audi Avus Quattro, показано през 1991 г.? Концептуалният модел от началото на 90-те показа формите, които ще следва новия дизайн на компанията през десетилетието.

30 години след премиерата на Audi Avus Quattro българин създаде негов наследник. Боби Ангелиев от Пловдив е авторът на тези прекрасни рендъри, които ни изпрати на редакционната поща. Той кръсти своя виртуален проект Audi Avus Zwei, като още през 1999 г. създава ръчно модела от гипс.

По думите на Боби Ангелиев Audi Avus Zwei е идеен проект, посветен на забележителния концепт Audi Avus Quattro от 1991 г., използван тогава да покаже напредничавата технология, която компанията разви в началото на 90-те. За разлика от предшественика си, наблягащ на прости дъговидни и прави форми, Audi Avus Zwei притежава по-плавни органични извивки и е с триместна подредба на седалките, която е разположена под поликарбонатен покрив със сложна обтекаема форма. В допълнение, праговете могат да бъдат боядисани в цвят по желание, подобно на отличителните цветни странични кори на Audi R8.

Електрическото задвижване на колата позволява спирачките, климатикът, батериите и електрониката да бъдат охлаждани от само два малки въздухозаборника, допринасяйки и за постигането на по-изчистен външен вид. Както може да се очаква от кола с изнесена напред кабина, батериите са разположени зад седалките, за да балансират разпределението на теглото. Четирите електродвигателя осигуряват силово направление в завои с висока скорост за оптимално поведение на пътя при различни пътни и климатични условия.

Гладки кори на дъното, вихрови образуватели и въздушни прегради около всички колела намаляват въздушното съпротивление и пораждат силно ускорена въздушна струя с ниско налягане към задния дифузьор. Обърнато крило над задницата допълнително подобрява притискателната сила и противодейства на нежеланото разделяне на въздушния поток около задната броня, като по този начин намалява и въздушното съпротивление.

Оформлението на Audi Avus Zwei датира от 1999 г., когато е изваян на ръка мащабният модел от гипс, докато триизмерният модел е създаден през 2021 г. с Rhinoceros 7.

Много практичен и интересен!