Това е най-бързото Lambo в света! (Видео)

  • Галерия от 5 снимки на AMS Performance Alpha Omega Lamborghini Huracan Галерия от 5 снимки на AMS Performance Alpha Omega Lamborghini Huracan

07 Apr 2021

Съдбата на това Lamborghini Huracan можеше да го прати да скучае пред някое казино в Монте Карло. Но Фортуна му е отредила друго, по-шумно бъдеще. Този екземпляр напуска Европа преди няколко години и се озовава в Чикаго. Колата е закупена от AMS Performance с една единствена цел – драг състезания.

Екипът на AMS Performance превръща стоковото Lambo в истинска ракета за спринтове на 402 метра. В момента тази машина носи дългото име AMS Performance Alpha Omega Lamborghini Huracan. Може да го запомните, защото в момента този Huracan е най-бързото Lambo на планетата. И счупи преди дни световния рекорд на ¼ миля за най-бързо Lamborghini.

Учудващото е, че след всички доработки, част от които са два гигантски турбокомпресора, италианската суперкола запазва своето задвижване на четирите колела. Макар при старт предните да са във въздуха. Да, това е AWD машина, която се вдига на задни гуми поради огромния си въртящ момент. Не са много 4х4 колите, които могат да се похвалят с това.

На последния си дино тест AMS Performance Alpha Omega Lamborghini Huracan отчита 2060 к.с. на колелата. С такава настройка участва на едно от най-емблематичните драг състезание в САЩ – това в Тексас. Именно там колата спира хронометъра на 7,4 секунди и финишира с 304 км/ч. Този резултат е нов световен рекорд на ¼ миля за Lamborghini.

В трите видеа по-долу може да се запознаете в детайли с този Huracan, неговия пилот и хората от AMS Performance. Последният видеоклип е със световния рекорд.

Първородната Godzilla!