8,5-литров Mustang, пред който Eleanor се изчервява

  • Галерия от 8 снимки на Mustang UNKL на Ringbrothers Галерия от 8 снимки на Mustang UNKL на Ringbrothers

12 Apr 2021

Източник: TopGear

Какво е това?

Скандален Mustang, който може да изчерви всяко копие на Eleanor. Направен за скорост, направен е да се състезава и направен да изкривява вратове, когато затрещи. И както се вижда е изграден на базата на големия и зъл Mustang от 1969-та.

Кой го е направил?

Дело е на Ringbrothers, които се намират в Уисконсин и се занимават с поръчкови автомобили, доработки и хот-род модификации. Компанията е основана от братята Джим и Майк Ринг. Откъдето идва и името.

Какво е направено по него?

Макар да е в духа на хот-родите, каросерията е запазена и колата остава цяла. Оригиналният Mach 1 е реставриран детайлно преди да получи раздут бодикит. Заради който са изработени нови предна и задна брони, както и нови предни и задни капаци. За направата на тези части са използвани малко или много въглеродни влакна. Предният капак е изцяло карбонов.

Най-значимото в този Mustang се крие именно под новия капак – състезателен 8,5-литров V8 двигател с Holley карбуратори и Flowmaster колектори и тръби.

Този състезателен мотор е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Както бихте могли да очаквате, това е доста модифицирана 6-степенна трансмисия, която от своя страна задвижва карбонов карданен вал, 9-инчов диференциал и задни гуми. И го прави достатъчно бързо, така че може да получите херния.

Окачването е изцяло ново и се различава коренно от оригиналното, което е всички знаем, че е малко по-добро от това на най-старата количка в супермаркета. Кормилното управление също е сменено, така че рискът да се убиете някъде, докато се борите с волана, е значително намален.

Колко бройки има от него?

Само една, май френд! Точно както всеки друг автомобил, направен от Ringbrothers. Но точно в това е смисъла в създаването на поръчков автомобил. Това е колата, която искате, точно както я искате.

Ако разполагате с достатъчно пари в брой може да поискате почти всичко, което физиката и пътните разпоредби позволяват.

Бърз ли е?

Говорим за 8,5-литров състезателен V8, направен от John Kaase Racing Engines. Настроен е да произвежда 700 к.с. Вероятно това е причината братята от Ringbrothers да сложат карбонов карданов вал, вместо стандартен такъв.

John Kaase Racing Engines са много известни в САЩ. Занимават се с конструиране на състезателни двигатели за драг състезания. И досега имат 15 световни титли в този спорт. Така че слагането на един от техните двигатели в улична кола е като да накарате специалните части да отидат на къмпинг и да запалят огън. Лесна работа.

Колата е изключително бърза, обута е в лепкави гуми Pilot Sport 4S, има 6-бутални апарати отпред и много добро окачване. И все пак остава шансът да я качите върху някое дърво, но това ще бъде изцяло по ваша вина, а не заради колата.

Колко струва?

Страхуваме се да попитаме. Затова и не питаме.

Трябва ли да ни пука за това?

Може да не е по ваш вкус всичкото това бягство от оригиналното и заводско. В което, разбира се, няма лошо. Но пък много други ще харесат резултата на Ringbrothers, особено онези, които си падат по хот-род автомобили.

Нещо друго интересно?

Братята Джим и Майк кръщават този проект с името UNKL, съкратено от английската дума за чичо. И реално Mustang-ът е почит към техния чичо, с който споделят една страст и създават заедно уникални коли.

Много практичен и интересен!