Роботчето Nuro R2 доставя пици напълно автономно

  • Галерия със седем снимки на количката Галерия със седем снимки на количката

13 Apr 2021

След две години тестове Domino’s започва да доставя пици с автономно роботче. Не бързайте да поръчвате, защото засега технологията е доста далече от нас. Пробните автономни доставки започват в Хюстън и няма да са достъпни за всички, а само за “избрани клиенти” в квартала Удланд Хайтс – скъп квартал със спокойно движение, прави улици и предимно еднофамилни къщи. При това автономните доставки ще могат да се изберат само за определени дати и часове от денонощието. Доставките ще бъдат изпълнявани с робота Nuro R2. 

Поръчката се прави по обичайния начин – през приложението за телефон, като единствената разлика е, че клиентите ще получават уникален ПИН код, с който да отключат вратичката на автономната кола, за да си получат пицата.

Nuro R2 е създаден от бивши инженери на Google и е едно от първите автономни превозни средства, получили одобрение за движение в Щатите. Domino’s за първи път достави автономно пица с количката преди две години, но сега е готов за по-мащабни доставки, макар и отново само с избрани клиенти и само в споменатия квартал на 2,3-милионния Хюстън.

Лукс от Китай!