Хюстън! Автономните доставки на пици се завръщат

  • Галерия с три снимки Галерия с три снимки

19 Jun 2019

Количката на снимките се казва Nuro R1 и е напълно автономна. Тя не вози хора, а продукти, защото от Nuro смятат, че е по-лесно да повериш пицата си на автономно превозно средство, отколкото детето си. Има логика. Преди няколко месеца Nuro започна доставки на различни хранителни продукти в Скотсдейл, Аризона и Хюстън, Тексас, а сега и гигантът в доставките Domino’s влиза в играта и ще доставя своите пици пилотно с автономната количка.

Макар автомобилчетата на Nuro да са напълно автономни, движението им из града се следи пряко от втора кола с нормален шофьор, която играе ролята на бодигард - в случай, че на някого му хрумне да хулиганства на гърба на малкия и изключително скъп прототип.

 

По въпроса за пиците - всеки клиент, чийто адрес попада в зоната на действие на автономната количка, ще вижда в менюто за доставката опция за автономен превоз. След това ще получава код, с който да отвори вратичката на R1 и да си вземе пицата.

Доколко намеренията на Nuro са сериозни може да добиете представа от наскоро получената инвестиция в размер на 1 млрд. долара от японската инвестиционна банка SoftBank. До края на програмата на пътя в Хюстън ще има 50 автономни колички за доставки на хранителни продукти. Очаква се и представянето на второто поколение на колата - R2.

В интерес на истината това не е първи случай, в който Domino’s доставя пици с автономна кола. Предишният беше през 2017, когато партньор на хранителната верига беше Ford.

 

Много практичен и интересен!